Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους, της ιδεοψυχαναγκαστικής και της μετατραυματικής Διαταραχής

Στόχος και δομή προγράμματος

Το σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Πραγματοποιείται από Οκτώβριο έως Ιούνιο  κάθε Τετάρτη 16:00 – 20:30 στους χώρους του ΕΠΙΨΥ.

 

1ο έτος

Εβδομαδιαίες διαλέξεις και εργαστήρια διάρκειας τεσσάρων ωρών σχετικά με την τεκμηρίωση και την κλινική εφαρμογή της Θεραπείας Συμπεριφοράς.

 

2ο έτος

(1) Διαλέξεις διάρκειας τεσσάρων ωρών στις οποίες αναπτύσσεται η εφαρμογή της Θεραπείας Συμπεριφοράς σε διαταραχές όπως η προβληματική χρήση ουσιών, οι διαταραχές ελέγχου παρορμήσεων, οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες κ.α. Επίσης, διεξαγωγή εργαστηρίων με στόχο την επίλυση πρακτικών θεμάτων και την ανασκόπηση επιστημονικών άρθρων.
(2) Παράλληλα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν τις κλινικές δραστηριότητες της Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και του Ειδικού Ιατρείου Θεραπειών Συμπεριφοράς του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Τέλος, ο κάθε εκπαιδευόμενος παρουσιάζει μια εργασία 40-50 σελίδων πάνω σε ένα θέμα δικής του επιλογής, που αφορά στην Θεραπεία Συμπεριφοράς και βαθμολογείται.

 

Στελέχωση του προγράμματος

 

Επιστημονικά Υπεύθυνοι του Προγράμματος :

 

Νικόλαος Βαϊδάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμβουλος Μονάδας Θεραπειών Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών  της  Α΄Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Αιγινήτειου Νοσοκομείου

 

Γιάννης Κασβίκης

Δρ. Ψυχιατρικής (Παν. Αθ.), Θεραπευτής συμπεριφοράς (I.o.P), Υπεύθυνος Μονάδας Θεραπείας Συμπεριφοράς (Ε.Κ.Ψ.Υ.Ε.)

 

Διοικητικά Υπεύθυνη: Μπέκα Λαμπρινή

 

Πληροφορίες

Πληροφορίες στις ανακοινώσεις του ΕΠΙΨΥ & της ΑμΚΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

τηλ. 210 - 6170 804,  210-7217763

Fax: 210 - 6528 354  
e-mail: secretar@epipsi.gr  -                                               

proagogi.gnosis@gmail.com